Нещодавно міністр соціальної політики Оксана Жолнович розповідала, що в Україні за час повномасштабної російської агресії кількість людей з інвалідністю збільшилася на 300 тисяч і на сьогоднішній день їх в Україні 3 мільйони. Звичайно ж, вони потребують особливої ​​допомоги від суспільства. Щось у цьому напрямі вже робиться.

Так, на своїй сторінці у Facebook заступник голови КМДА Марина Хонда повідомила, що відтепер у Києві людям з інвалідністю стало простіше замовити послуги соціального таксі.

Для цього запустили чат-бот у Telegram. Працює він поки що в тестовому режимі, проте в ньому можна оперативно створити/скасувати поїздку, залишити відгук, отримати відповіді на найпоширеніші питання.

Зазначимо, що столиця України, Київ, є першим українським містом, яке створило та зареєструвало послуги соціального таксі для людей з інвалідністю.

Відомо, що сервіс Social Taxi Kyiv успішно функціонує протягом трьох років і щомісяця кількість осіб, які користуються послугою, зростає. Особливо помітно збільшення кількості пасажирів, які потребують перевезення: їх кількість зросла від 200 до 300 осіб.

Для забезпечення цієї потреби вже введено в експлуатацію 12 спеціалізованих автомобілів, які обслуговують маршрути.

Щоб скористатися послугою інклюзивного таксі та отримати додаткову інформацію, зверніться до постачальника послуг за номером 067-181-86-51 або у чат-бот.

Читайте також: Можна "потрапити" на 20 тисяч гривень штрафу через страховку. Випадок із життя