У середу, 20 вересня, в районі селища Колодязний Воронезької області РФ зазнав аварії російський винищувач-бомбардувальник Су-34. Саме ці літаки активно застосовуються, зокрема, російськими Повітряно-космічними силами у зоні СВО.

Як зазначили у Міноборони, політ виконувався без боєкомплекту, оскільки військовий борт виконував навчально-тренувальний політ.

20 вересня 2023 року у Воронезькій області близько 10:00 при виконанні планового навчально-тренувального польоту зазнав аварії літак Су-34. Аварія сталася далеко від населених пунктів, руйнувань на землі немає. ні", - заявили у відомстві.

Аварія сталася рано-вранці, а її причиною могла стати технічна несправність. І справді, Тelegram-канал 112 з посиланням на власне джерело написав, що у винищувача відмовила стійка шасі.

Двом членам екіпажу довелося катапультуватися та їх евакуювали.

На опублікованих пропагандистами фотографіях видно, що після падіння російський винищувач спалахнув

За словами місцевих мешканців, вибуху чути не було.

Посилання:

  • Су-34 (за класифікацією НАТО – Fullback) – двомісний всепогодний фронтовий бомбардувальник.
  • Винищувач-бомбардувальник Су-34 розробляли з середини 1980-х років у Досвідченому конструкторському бюро імені П. О. Сухого. Машину прийняли на озброєння 2014-го.
  • Су-34 призначений для завдання ракетно-бомбових ударів по наземних цілях, а також ураження повітряних цілей. Озброєння літака включає вбудовану 30-міліметрову авіаційну гармату зі 180 снарядами, керовані ракети "повітря - повітря" різних типів, керовані ракети "повітря - поверхня", авіаційні бомби, у тому числі кориговані, разові бомбові касети та некеровані снаряди.

За останній тиждень це вже друга авіакатастрофа від Міноборони. Так, 12 вересня відомство повідомило про катастрофу Су-24 у Волгоградській області. Тоді літак також виконував навчально-тренувальний політ та впав у безлюдній місцевості. В адміністрації Калачівського району заявили, що жертв та руйнувань не було.

Читайте також:

Штраф у 40 тисяч гривень та позбавлення водійських прав: чим ризикують жителі дач та сіл

Усі довго чекали на цю виставку: художник вкрав майже 3 мільйони гривень і показав усім порожні полотна

Цього ще не вистачало: ЗМІ розповіли про дефіцит дизельного палива. Солярку дозволить собі не кожен