Серйозна пожежа сталася в Московській області Росії 18 вересня, внаслідок чого було пошкоджено два літаки і один гелікоптер, що стояли на аеродромі, де базуються урядові літаки Судного дня та літаки-розвідники. Повідомляється, що інцидент викликав стурбованість у вищих військових колах Росії, причому дехто покладає провину на диверсантів.

Про це пише «obozrevatel»

За даними Головного розвідувального управління Міноборони України, інцидент стався на аеродромі Чкаловський. Незважаючи на суворі заходи безпеки, невідомим вдалося закласти вибухівку, внаслідок чого вибухнули три літаки. До постраждалих літаків входять Ан-148 та Іл-20 (обидва належать 3540-му авіаційному полку спеціального призначення), а також вертоліт Мі-28Н, які брали активну участь у боротьбі з ударними безпілотниками над Московською областю.

Літаки РФ отримали пошкодження
Літаки РФ отримали пошкодження

"Ушкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У вертольота вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148 , який знаходився поряд з іншими на стоянці, отримав незначні пошкодження", - інформують у ГУР.

Літаки РФ отримали пошкодження
Літаки РФ отримали пошкодження