Ніхто не заперечуватиме, що зараз дуже модно міркувати про те, що буде, якщо зникне Президент Росії Володимир Путін. Ще б пак, про хвороби і смерть російського диктатора експерти говорять давно, однак у 2023 році їхні прогнози особливо драматичні та синхронні. Ось тільки в Ігоря Ейдмана з цього приводу свою думку і вона українців не потішить.

Так, під час чату на Головреді соціолог і публіцист Ігор Ейдман висловив сумнів, що російський диктатор Володимир Путін має якусь смертельну хворобу.

Експерт упевнений, що поширення чуток про те, що глава Кремля може скоро померти, вигідні виключно йому самому. За словами Ейдмана, Путін у такий спосіб сподівається уникнути замаху на його життя.

"У жодну смертельну хворобу Путіна я не вірю. Більше того, я вважаю, що люди, які розповсюджують казки про хворобу Путіна, виконують завдання російських спецслужб. Це потрібно для того, щоб приспати пильність, насамперед Заходу, можливих інсургентів усередині Росії або в еміграції, щоб вони не намагалися організувати теракт проти Путіна і вбити його. Адже навіщо вбивати людину, яка й так помре?" - Заявив соціолог.

Оскільки всі бачать Путіна як патологічного боягуза, який дуже боїться теракту і боїться хоч кудись їздити, виникає враження, що його не треба вбивати, адже він і так сам помре, каже Ейдман.

"Тому думаю, що це цілеспрямоване вкидання. На щастя, на Заході вже давно ніхто не вірить у цю казку про смертельну хворобу. Свого часу чутки ходили, і західні ЗМІ їх передруковували. Але про це говорять одні й ті ж люди регулярно, а , як кажуть в Одесі, жарт, який повторений двічі, перестає бути смішним. Ось і західні ЗМІ вже це рідко передруковують. Тому ці зусилля марні", – зазначив соціолог.

Довідково:

  • Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) - російський соціолог, який з 2011 року мешкає в Німеччині. У своїх матеріалах він докладно розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скріпи" та "російський світ".
  • Ігор Ейдман у 2014 році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році було видано його книгу "Система Путіна: Куди йде нова Російська імперія?"

Читайте також:

Путін уже хоче швидше все закінчити: що розповів Ердоган про їхні переговори

Нарешті до них дійшло: у Росії почали спалювати путінські літери "Z"

Зеленський прокоментував слова Путіна про переговори з Україною. Що відомо

Путін готує нове випробування для українців узимку: експерт розповів, до чого готуватись