Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що президент Росії Володимир Путін нібито підтримує швидке закінчення війни в Україні. Ердоган висловив довіру Путіну і наголосив, що вважає Росію такою ж надійною, як і країни Заходу. Він назвав значні поставки природного газу до Туреччини з Росії та їх співробітництво в оборонній промисловості факторами, що сприяють його довірі.

Про це пише «obozrevatel»

Коментарі Ердогана свідчать про готовність підтримувати дипломатичні відносини як із Росією, так і із західними країнами на користь Туреччини. Він наголосив на важливості розвитку відносин на взаємовигідній основі. Однак він сказав, що війна в Україні може затягтися.

"Мені потрібно бути гранично ясним і відвертим. Цілком очевидно, що ця війна триватиме довго. Нам хотілося б сподіватися, щоб війна закінчилася якнайшвидше. І Путін насправді виступає за припинення цієї війни якнайшвидше. Це те, що він сказав". . І я вірю його словам", - заявив Ердоган.

Також один журналіст запитав президента Туреччини, чому він так симпатизує РФ.

"У мене немає причин їм не довіряти. Наскільки надійний Захід, настільки ж надійна і Росія. Останні 50 років ми чекали на порозі ЄС, і зараз я довіряю Росії так само, як і Заходу. Половина наших поставок природного газу надходить з Росії , а це означає, що ми маємо солідарність. Ми робимо взаємні кроки вперед, співпрацюємо у сфері оборонної промисловості. Ми можемо зробити це з Росією", – сказав Ердоган.

Варто зазначити, що міжнародні відносини, особливо під час конфліктів, складні, і заяви лідерів можуть відображати політичні міркування та дипломатичні зусилля. Висловлювання Ердогана відбивають його погляд на дипломатичний підхід Туреччини до різних країн, включаючи Росію та Захід.

Крім цього, він зізнався, що готовий співпрацювати з Росією так само, як і Заходом заради зиску для його країни.

"Те, як я займаюся політикою, полягає у встановленні контактів з країнами всього світу на основі безпрограшного сценарію. Так само, як у мене хороші відносини зі США, у мене будуть хороші відносини і з Росією. Я продовжу підтримувати відносини з країнами – членами ЄС, засновані на тому ж підході, є взаємовигідним", – резюмував Ердоган.

Читайте також:

Потрібно встигнути до 1 листопада: хто з українців зможе отримати доплату 3 тисячі гривень

Тепер вам захочеться готувати їх тільки так: рецепт курячих яєць у фарші по-шотландськи

Якщо ви не готові служити: Верховна Рада зробить знижки для тих, хто боїться повісток. Що потрібно знати