Стало відомо, що є деякі категорії українських пенсіонерів, які можуть одержати надбавки до пенсії розмірів 20%. Так, є закон «Про статус гірських населених пунктів України», який надає пенсіонерам, які мешкають у певних гірських районах, можливість отримувати доплату до пенсії у розмірі 20%.

Про це пише «apostrophe»

Ця пільга також поширюється на переселенців, які влаштувалися у гірських районах. Для отримання права фізичним особам необхідно отримати спеціальний сертифікат, який підтверджує їхній статус мешканця гірського поселення, який можна отримати через муніципальні органи влади чи місцеві відділення ЦНАПу.

Ця додаткова фінансова підтримка спрямована на допомогу тим, хто живе у складних географічних умовах, та доступна одержувачам стипендій та іншої державної фінансової допомоги з доказом проживання у горах. Особам, які мають на це право, важливо дотримуватися процесу подання заяви, щоб отримати доступ до цього доповнення.

Важливо зауважити, що це непогана допомога від держави для певної категорії людей похилого віку. Якщо люди потрапляють під категорію, про яку писалося вище, вони можуть розраховувати на непогані доплати до пенсійних виплат.

Читайте також:

Їх намагаються швидше позбутися: названі недорогі автомобілі, які постійно ламаються

Хитрість, про яку не всі знали: як без проблем зняти листя з капусти для голубців

Невже прощаються? До головної клініки Кремля, де лежить у комі Кадиров, з'їжджаються дорогі авто