Якщо хтось читав книгу військового теоретика Карла фон Клаузевиця "Про війну", то пам'ятає таку його цитату: "Є дві обставини, які, окрім повної неможливості чинити опір, можуть бути мотивом до укладання миру. Перша сумнівність успіху, друга — надто висока його ціна". І справді, за допомогою ракетного терору росіяни намагаються зламати волю українців та перешкодити контрнаступу. І якщо хтось думає, що це незабаром припиниться, то військові експерти запевняють, що на це не варто сподіватися.

Так, наприклад, військовий експерт Іван Ступак в ефірі FREEDOM заявив, що взимку російські окупанти, швидше за все, розширять коло цілей для ударів по материковій Україні. При цьому йдеться не лише про об'єкти енергетики, а й про газову інфраструктуру, а також паливні бази.

"Росіяни можуть розширити коло цілей за рахунок газової, паливної інфраструктури. Намагатимуться знаходити запаси палива, мазуту для станцій і для побутового споживання, ... водна інфраструктура", - заявив Ступак.

Крім того, на думку експерта, росіяни можуть спробувати розколоти українське суспільство ударами по менш захищених ППО регіонах.

"Можуть зіграти так. Зрозуміло, що ППО в Україні не те, яке було минулого року. Ми розуміємо, що посилиться воно не скрізь. Ми чудово розуміємо, що Кривий Ріг захищений не так, як захищений Київ, чи Львів... Цілком можливо, що сконцентруються на якихось слабких локаціях, слабких регіонах. Звичайно, у них все добре, вони прикрилися". Спробуватимуть зіграти на настроях, розрізатимуть суспільство по лінії: "У них все добре - вони себе захистили, а у вас нічого немає, про вас всі забули", - додав Ступак.

У свою чергу інший військовий аналітик Владислав Селезньов зазначив, що РФ знову може спробувати атакувати логістичні продовольчі хаби, сподіваючись викликати продовольчу кризу, але й атакувати об'єкти транспортної інфраструктури.

"Бититимуть по об'єктах транспортної інфраструктури. Що це? Залізничні мости через річки, великі вузлові станції, електропідстанції, які забезпечують електротягою ключові магістралі", - пояснив Селезньов.

За його словами, окупанти використовуватимуть у зимових атаках не лише ракети та дрони, а й агентурну розвідку.

Читайте також:

Невже прощаються? До головної клініки Кремля, де лежить у комі Кадиров, з'їжджаються дорогі авто

Арештович попередив: війна в Україні може тривати ще 9 років

У Повітряних силах розповіли, чому росіяни запускають лише по одній ракеті з кожного літака

Відома карпатська мольфарка розповіла, коли не стане Путіна