Пластик - бюджетний синтетичний матеріал, який часто беруть за основу виготовлення безлічі побутових речей. Контейнери – не винятки. Багатьом відомо, що зазвичай мікрохвильова піч більше "любить" скло або кераміку. Проте будь-яка господиня на тому чи іншому етапі своїх кухонних відкриттів задається питанням, чи можна розігрівати їжу в пластиці в мікрохвильовій печі.

Пластик - це небезпечний матеріал, при високій температурі він виділяє токсини, тому розігрівши смачні відбивні не в правильному контейнері, можна заробити харчове отруєння через помилку у виборі. Але все ж таки, якщо розібратися в деталях, як гріти їжу в пластиковому контейнері, є шанс суттєво заощадити.

Який пластик можна гріти в мікрохвильовій печі - маркування-орієнтир:

  • Запам'ятайте, що зазвичай індустрія використовує сім видів пластику, але реально можна ставити в мікрохвильову піч тільки один з них. Для безпечного контейнера важливо, щоб він був виготовлений з поліпропілену. Це легко зрозуміти за позначкою – такі контейнери позначені цифрою 5 або літерами ПП/ПП.
  • Ви можете зіткнутися з іншими варіантами маркування. Приміром, пластик позначають також цифр один, два або чотири - тільки в цьому випадку мова про матеріал, який не може бути на 100% безпечним. Виробник у такий спосіб попереджає, що не несе відповідальності за ваш вибір.
  • Є також маркування "стоп-слово". Це комбінація цифр три, шість чи сім – будь-яка з них говорить вам, що цей пластик ні в якому разі не варто розігрівати.

Зазначимо, що ці правила важливо врахувати і під час приготування їжі. Адже часто контейнери використовує як форму для запікання.

Чи можна гріти в мікрохвильовій печі контейнер з пінопласту

Крім пластику, потенційну небезпеку під градусом мікрохвиль становить пінопласт. Отже, люди, які запитують, чи можна гріти в мікрохвильовій печі контейнер з пінопласту - справжні сищики кулінарної індустрії.

Раніше пінопласт був популярним рішенням у США та інших країнах, що стрімко розвиваються. Але пізніше дослідники дійшли висновку, що через сполуки стиролу, що міститься в пінопласті, такі контейнери є згубними для організму. Більше того, є теорія, що такі випари можуть провокувати рак.

Читайте також:

Небезпечна хвороба свиней під Києвом: довелося запроваджувати карантин. Що відомо

Спробуйте - ви не пошкодуєте: рецепт закусочного салату з огірків із соєвим соусом японською. У ньому є секрет

Є гараж, два ресторани та багато іншого: як виглядає поїзд Кім Чен Ына, яким він приїхав до Путіна