Картопля першого місяця осені традиційно подешевшала. Наразі кілограм продають у супермаркетах по 9,79 грн. Мінімальна ціна 8,50 грн/кг – у торговельній мережі Ашан.

Ріпчаста цибуля взимку та навесні била цінові рекорди. Однак у вересні він став доступним. Середня ціна овочів – 11,67 грн/кг. Найдешевше його пропонують в Ашані – по 10,80 грн/кг. Минулого місяця цибулю продавали в середньому по 22,51 грн/кг.

Білокочанна капуста, яка також навесні була серед лідерів за ціною, зараз продається в середньому по 8,20 грн/кг. У серпні її пропонували за 10,11 грн/кг.

Морква, яку у серпні реалізували по 19,64 грн/кг, наразі представлена ​​по 11,40 грн/кг. У Варусі вартість овочів столової групи знизилася до 8,70 грн/кг.

В Україні очікується дефіцит овочів

2023 року українці передбачили дефіцит на ринку овочів. Їх вирощуванням зайнялися багато нових аграріїв, тому не вся продукція буде високої якості. Керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Олександр Хорев спрогнозував брак майже всіх овочів наступної весни. Можливий виняток лише по картоплі, яку традиційно садять в Україні більше, ніж інших овочів.

Читайте також:

Спробувавши один раз, його хочеться ще й ще: рецепт картопляного пирога з куркою та печерицями

На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною

Це справжнє смакота: рецепт ситного пирога з тушонкою, молодою кукурудзою та яйцями

Цей смак вас підкорить: рецепт пирога "Заливний лаваш" з м'ясним фаршем та сиром