Через російське вторгнення в Україну багато молодих людей присвятили своє життя війні. Так, якщо на початку війни чисельність української армії складала приблизно 250 000 осіб, то зараз понад 1 мільйон осіб захищає нашу країну від російських загарбників. При цьому невід'ємною частиною українських збройних сил і батальйонів добровольців є жінки. Одна з них – снайпер Сил спеціальних операцій Юлія Воборнікова-Головка.

Ніхто не заперечуватиме, що у 2022 році українці всім суспільством вчилися виживати. Більш того, більшості людей довелося пройняти стадію заперечення, прийнявши той факт, що йде повномасштабна війна.

Наразі вже всі розуміють, що розраховувати на швидку перемогу не варто, адже війна за свободу українців буде довгою та важкою.

Юлія Воборнікова-Головко, снайпер Сил спеціальних операцій, закликала всіх українців зібрати волю у кулак та налаштувати себе на "марафон", а не спринт.

"Рано чи пізно ми закінчимося.

Загинемо чи будемо списані після поранень.
Піхота, пілоти, сапери, спецура... Усі ті, хто зараз на фронті тримає лінію та небо.
Ми не нескінченні. Ми втомлюємося морально та фізично. Ми вигоряємо, втрачаємо наші стосунки та сім'ї. Ми не титани, не супергерої, ми такі люди, як і ви.
І рано чи пізно вам доведеться нас замінити. Замінять чоловіки, жінки, навіть обмежено придатні та навіть інваліди. Це єдиний шанс виживання нашого Народу.
Ми поки що тримаємося. Але ми не нескінченні.
Ви колись нас зміните.
Прошу вас, не робіть наших помилок.
Готуйтеся. Тренуйтеся. Виділіть час хоча б пройти безкоштовно курс такмеда або навчитеся літати на коптері. Це підвищить ваш шанс вижити та виконати завдання.
Я розумію, що є робота, сім'я, часу іноді немає навіть вгору поглянути. Але треба.
Прошу вас, не стаєте потенційним вантажем 200.
Вас не омине війна.
Тепер ви можете донатити та допомагати фронту. Завдяки вашій допомозі ми поки що тримаємося. Але ми не вічні.
Готуйтеся та навчайтеся. Заради себе, своїх дітей, сімей, майбутнього», - написала вона.

Читайте також: