За словами директора Центру енергетичних досліджень Олександра Харченка, Україна добре підготовлена ​​до запобігання відключенням електроенергії навіть у разі масованих обстрілів. Він висловив упевненість, що катастрофічних відключень електроенергії не станеться, і ситуація буде керуватися ефективніше, ніж на перших етапах обстрілу.

Харченко зазначив, що енергетична система та персонал підготовлені краще, ніж спочатку, до зіткнення з такими викликами. Він заявив: «Ми знаємо, що робити, і реакція буде значно кращою, ніж вона була, коли обстріли тільки починалися, і ми не знали, як реагувати. Зараз набагато краще готовність, краще ми приготували все необхідне. І я впевнений, що навіть у разі обстрілів не буде катастрофічних відключень, не буде реального блекауту, будуть здебільшого передбачувані відключення».

Цей позитивний прогноз передбачає, що енергетична інфраструктура України зробила значні кроки для забезпечення стійкості перед негараздами, таких як обстріл, і краще підготовлена ​​до реагування на потенційні збої.

Однак не варто забувати про те, що Путін, на превеликий жаль, не збирається зупинятися. Є величезна ймовірність того, що цього опалювального сезону будуть ракетні обстріли критичної інфраструктури.

Також слід приділити увагу країнам-партнерам України, які надали ППО. Завдяки цій військовій техніці та вмінням наших захисників українське небо залишається під захистом.

Читайте також:

А знаєте, що таке польські пизи? Це не вареники і не пельмені. Але дуже смачно та з м'ясом. Записуємо рецепт

І як бути? Що робити, якщо водій тверезий, а алкотестер показує неправду. Корисна порада

Будьте готові: посилки тепер надсилатимемо за новими правилами. Що не приймуть на пошті

Путін уже благає про допомогу: у США розповіли, як Росія розпадається прямо на очах