Для багатьох не секрет, що президента Росії Володимира Путіна постійно охороняють десятки людей, серед яких не лише "мистецтвознавці в цивільному", а й "люди в чорному" - бійці з легкою та важкою стрілецькою зброєю. А ще під час виїздів глави держави сотні співробітників чергують протягом усього маршруту. У президентському кортежі - 5 - 7 спецавтомобілів та 3 - 4 машини ДІБДР. Вся справа в тому, що Володимир Путін свого часу і сам був спецслужбовцем, тому він розуміється на протоколах безпеки як ніхто інший.

Військовий експерт, колишній прес-секретар Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов відповів на питання, що цікавить багатьох: "Чи можливо ліквідувати Путіна?"

За його словами, російський диктатор Путін дуже добре розуміється на протоколах безпеки, адже сам колись працював у російських спецслужбах.

"Мабуть, він є найбільш захищеним лідером країни у світі. Він як спецслужбовець абсолютно чітко розуміється на протоколах безпеки", — вважає Селезньов.

За його словами, Путін переживає за своє життя настільки, що для власної безпеки від "несподіваних речей" він міг створити в РФ розгалужену мережу Федеральної служби охорони та структури, які безпосередньо гарантують йому фізичне виживання.

"Тому вважаю, що такий кейс, як вбивство Путіна, технічно неможливо реалізувати. Ходять різні чутки про стан його здоров'я. Система, яку він створив, працюватиме над тим, щоб продовжити йому життя", - переконаний екс-спікер Генштабу ЗСУ.

Зазначимо, що охоронці російського президента (так звані "особисті") озброєні 9-мм пістолетами "Гюрза". Їхня особливість - здатність пробивати з 50 метрів бронежилети, а зі 100 метрів - салони автомобілів. Гладкий, без виступів корпус легко витягується з кобури чи кишені. Заощаджує час у бою та наявність автоматичного запобіжника не лише на тильній стороні рукоятки, а й на спусковому гачку.

Зброя без набоїв важить 995 р. Ємність магазину - 18 набоїв. Прицільна дальність – 100 м. Початкова швидкість кулі – 420 м/с. Бойова скорострільність – 40 пострілів за хвилину.

До речі, офіційно відомо про три спроби замаху на Путіна: у лютому 2000-го на похороні Собчака, у серпні 2000-го на саміті СНД у Ялті та у січні 2002-го під час візиту до Баку.

Читайте також:

Історична подія: російський літак випустив ракети британським. Випливли подробиці

З якими хворобами тепер можуть призвати до армії: що потрібно знати українцям

Історичний удар по російській ППО: в Євпаторії проведено унікальну операцію. Подробиці