Європейський парламент у своїй резолюції про відносини з Білоруссю засудив президента Білорусі Олександра Лукашенка за його роль у злочинах, вчинених Росією в Україні, зокрема, у депортації українських дітей.

Про це пише «pravda»

Європарламент визнає Олександра Лукашенка співучасником злочинів, скоєних Росією в Україні. Він покладає на білоруську владу відповідальність за їхню роль у поширенні розпалювання ненависті, дезінформації та пропаганди, які відповідають агресивній риториці Росії.

Резолюція засуджує Білорусь за допомогу Росії у війні проти України та за сприяння транспортуванню українських дітей з окупованих територій України до Білорусі або через її територію до так званих оздоровчих таборів. У цих таборах дітей піддають примусової русифікації.

Згідно з даними, зазначеними у постанові, в рамках цих акцій до Білорусі було привезено понад 2150 українських дітей.

Європейський парламент розглядає дії режиму Лукашенка як злочин проти людства згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду.

Резолюція передбачає видачу ордера на арешт Олександра Лукашенка. Він також закликає Раду Євросоюзу розширити список осіб, які підпадають під санкції, додавши до неї тих, хто причетний до примусової депортації українських дітей до Білорусі.

Ця резолюція наголошує на рішучому засудженні Європейським парламентом участі Білорусі в діях, які вважаються шкідливими та нелюдськими, особливо щодо благополуччя українських дітей, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні.

Читайте також:

Ви загробите весь свій урожай: на місці яких культур ні в якому разі не можна садити часник

Ви більше не замовлятимете її: рецепт домашньої картопляної піци з помідорами та ковбасою

От і приїхали: у Росії зникає дизельне паливо, а бензин дають лише за талонами