Колишній мер Києва Леонід Черновецький з перших днів повномасштабної війни виправдовував окупанта та фактично закликав Україну відмовитися від своїх територій на користь агресора. Більше того, Черновецький закликав українців скласти зброю та не вірити ЗМІ. Схоже, його думка не змінилася навіть після всіх звірств росіян у Київській області, коли під час окупації загинули 1374 цивільні особи, з яких 717 було вбито зі стрілецької зброї.

Так, днями скандальний екс-мер Києва Леонід Черновецький знову "відзначився" цинічними заявами про війну, яку Росія розв'язала проти України.

Відповідне відео з'явилося у мережі. На кадрах політик видав нову абсурдну заяву, тим самим наголосивши на підозрі в державній зраді.

"Війни між РФ і нашою країною ніколи не було і не буде. "Військова операція" для того, щоб залякати ідитів та починати вести переговори. Вона проходить", – сказав Черновецький.

Нагадаємо, що ще влітку 2022-го Черновецькому було оголошено про підозру факту закликів до змін кордонів території та державного кордону України. Екс-глава міської держадміністрації відкрито просував ідею визнання псевдореспубліки "Л/ДНР" у соцмережах.

Читайте також:

Путін уже натякає на переговори з Україною: навіть розповів, що потрібний указ.

Церковне свято 13 вересня: що заборонено цього дня і про що говорять прикмети

Ви не вийдете з-за столу, поки не з'їсте все: рецепт свинячих одразу з сиром та зеленню