Повідомляється, що лідер Білорусі Олександр Лукашенко створив приватну військову компанію (ЧВК) та вербує осіб, пов'язаних із групою Вагнера, згідно з інформацією Центру національного спротиву.

Про це повідомляє «lliga»

За наявними даними, режим Лукашенка формує ПВК, відому як «ГардСервіс», що складається в основному з колишніх бойовиків «Групи Вагнера», які не підписували контракти з Міністерством оборони Росії і не брали участі в таких конфліктах, як війна в Україні. Натомість цим особам було запропоновано можливість приєднатися до «ГардСервісу».

Повідомляється, що штаб-квартира «ГардСервіс» знаходиться у Мар'їні Гірці Мінської області та діє на базі колишнього центру спеціальної підготовки «Динамо».

Основним завданням цієї ПВК, зважаючи на все, є придушення опозиційних сил у разі виникнення політично невигідної для Лукашенка ситуації. «ГардСервіс» була офіційно створена у 2019 році спеціальним указом Лукашенка та, як повідомляється, підтримує регулярну співпрацю з Групою Вагнера.

Так, цей поворот подій явно натякає на те, що Лукашенко вирішив перестрахуватися, оскільки диктатор уже давно показав, що він являє собою насправді.

Читайте також:

Це якесь сімейне прокляття: у дочки Заворотнюк розпочалися серйозні життєві проблеми

Ця страва точно стане однією з улюблених: рецепт сосисок з цвітною капустою і квасолею в томатному соусі.

Що потрібно зробити з машиною восени, щоб не нарватися на неприємності у холоди