Повідомляється, що в Російській Федерації точаться дискусії та внутрішні розбіжності щодо можливості проведення чергової хвилі мобілізації та призову на військову службу. На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), у Кремлі існує невпевненість і побоювання щодо потенційної негативної реакції російського суспільства.

Про це повідомляє «ТСН»

Ключові моменти, зазначені у звіті ISW:

Інсайдерські джерела в Росії припускають, що в найближчому оточенні Кремля існують розбіжності щодо необхідності та підготовки до другої хвилі мобілізації резервів. Це обговорення відбувається напередодні піврічного осіннього призову до російської армії, який має розпочатися 1 жовтня.

У доповіді наголошується на важливості відмінності між різними типами мобілізації в Росії. Це включає регулярний заклик, який відбувається кожні шість місяців, великомасштабну мобілізацію в резерв (наприклад, восени 2022 року) та «приховану мобілізацію». Останнє передбачає залучення меншої кількості резервістів, але на тривалий період, і часто включає спроби спонукати або змусити росіян підписати здаються добровільними контракти з військовими.

"Важливо розрізняти звичайний російський заклик на військову службу кожні півроку; широкомасштабну мобілізацію в резерв, подібну до тієї, яка залучила понад 300 тис. резервістів до російських збройних сил восени 2022 року; і "приховану мобілізацію", яка приваблює менше резервістів. спроби залучити чи змусити росіян підписати нібито добровільні контракти з російськими військовими", - йдеться у звіті ISW.

Російські джерела повідомили про плани мобілізувати від 170 000 до 175 000 резервістів та потенційно перенести осінню дату призову з 1 жовтня на 1 листопада, щоб полегшити мобілізацію резервів. Крім того, згадується "контрактна мобілізація" для набору додаткових 130 000 контрактників з використанням примусових заходів.

У звіті ISW говориться, що, хоча ці плани та розбіжності існують, це не обов'язково означає, що Кремль ухвалив остаточне рішення про проведення другої хвилі мобілізації резервів у найближчому майбутньому. Повідомляється, що російський уряд стурбований потенційною негативною реакцією як з боку чиновників, так і з боку суспільства.

«Окремі російські чиновники також запропонували радикальніші заходи щодо мобілізації, які не були реалізовані. Путін також підкреслив темпи набору російських контрактників, відповідаючи на питання про можливу другу хвилю мобілізації резервів на Східному економічному форумі 12 вересня», - йдеться у звіті ISW.

У доповіді передбачається, що нещодавні заяви президента Володимира Путіна щодо «добровільності» чоловіків, які підписують військові контракти, можливо не є спробою підготувати російське суспільство до примусової мобілізації. Натомість це може вказувати на прихильність до практики «прихованої мобілізації», що триває. Будь-яка нова хвиля мобілізації резервів зрештою залежатиме від рішення президента Путіна.

Підсумовуючи, у доповіді ISW наголошується, що дискусії про мобілізацію та призов до армії тривають у Росії, але існують внутрішні розбіжності та стурбованість щодо реакції громадськості. Кремль ще не ухвалив остаточного рішення про другу хвилю мобілізації, і ситуація залишається невизначеною.

Читайте також:

Це якесь сімейне прокляття: у дочки Заворотнюк розпочалися серйозні життєві проблеми

Ця страва точно стане однією з улюблених: рецепт сосисок з цвітною капустою і квасолею в томатному соусі.

Що потрібно зробити з машиною восени, щоб не нарватися на неприємності у холоди