Усі знають, що Україна та Росія з четвертого дня російського вторгнення почали проводити мирні переговори. От тільки Росія схиляла Україну до підписання миру виключно на своїх умовах, що не влаштовувало Президента України Володимира Зеленського. Не дивно, що у жовтні 2022 року президент України підписав указ, згідно з яким будь-які переговори з чинним керівником РФ будуть неможливими.

І справді, делегації України та Росії вже більше року не проводять переговори про припинення російського вторгнення.

Наприклад, секретар РНБО Олексій Данилов неодноразово говорив, що Україна вже укладала свого часу з Росією "договір про дружбу, співпрацю та партнерство", який РФ порушила.

"Вони (росіяни) повинні понести відповідальність за все, що вони зробили, виплатити компенсації, а потім із ними про щось можна говорити", - каже Данилов.

Що ж до Зеленського, то в останньому інтерв'ю The Economist він вкотре відкинув ідею компромісу з російським диктатором Володимиром Путіним і заявив, що війна триватиме доти, доки Росія перебуватиме на території України. На думку Зеленського, угода, досягнута шляхом переговорів, не буде постійною. За словами українського лідера, Путін має звичку створювати “заморожені конфлікти” на кордонах Росії, наприклад, у Грузії, але не заради самоцілі, а тому, що його мета – “відновити Радянський Союз”.

У свою чергу глава Кремля Володимир Путін напередодні заявив, що Україна має скасувати указ президента Володимира Зеленського про заборону будь-яких переговорів з РФ, перш ніж можливі будь-які мирні переговори з Росією, передає CNN .

"Якщо США вважають, що Україна готова до переговорів, то нехай скасують указ Зеленського про заборону переговорів", - йдеться у публікації.

"Вони публічно заявили, що не вестимуть переговори. Нехай тепер публічно скажуть, що хочуть", - зазначив російський президент.

Нагадаємо, що 10 вересня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Путін уже програв, намагаючись "стерти" Україну.

Читайте також:

Більше схожий на підводний човен: як виглядає унікальний ЗАЗ, який схрестили з "Перемогою"

Ідеально і під картоплю, і під макарони: рецепт цвітної капусти на зиму в томатній заливці

Нардеп Пушкаренко розповів, що серпень для України став проривним на міжнародній арені, осінь має стати ще потужнішою.