За даними дослідження Європейської бізнес-асоціації, позитивно бачити, що значна більшість опитаних компаній (87%) планують підвищити заробітну плату своїм співробітникам у 2024 році.

Про це повідомляє «rbc»

Більшість цих компаній (46%) планують підвищити заробітну плату до 10%, тоді як інший значний сегмент (41%) розраховує підвищити заробітну плату на 10–20%. Це демонструє прагнення покращити оплату праці працівників.

Лише невелика частина (1%) компаній має намір знизити заробітну плату, що вказує на те, що більшість роботодавців зосереджена на збереженні чи підвищенні рівня доходів своїх працівників.

Помітною зміною порівняно з попереднім роком є ​​те, що 2024 року вдвічі більше керівників компаній (40%) планують найняти нових співробітників порівняно з попереднім роком. Це передбачає оптимізм щодо зростання та розширення бізнесу.

Майже половина (48%) компаній мають намір зберегти поточний розмір команди, що дозволяє припустити, що не планують значних скорочень персоналу.

В опитуванні взяв участь 91 топ-менеджер компаній-членів Європейської Бізнес Асоціації, що дозволило отримати уявлення про очікування частини бізнес-спільноти України.

Збільшення заробітної плати та покращення економічних умов відповідають ширшій тенденції зростання реальної заробітної плати в Україні, де спостерігається зростання середньої заробітної плати.

Важливо, що збільшення реальної заробітної плати (з поправкою на інфляцію) є позитивним показником, оскільки означає, що співробітники мають більше купівельної спроможності.

Ці результати показують, що компанії в Україні загалом оптимістичні щодо економічних перспектив і готові інвестувати у свою робочу силу, збільшуючи зарплати та наймаючи більше працівників. Однак для підприємств також дуже важливо керувати цим зростанням таким чином, щоб забезпечити довгострокову стійкість та конкурентоспроможність.

Читайте також:

Буде ще родючим: які рослини допоможуть відновити ґрунт після помідорів.

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого очікувати

Чим потрібно підгодувати троянди, щоб вони без проблем пережили зиму