Народний депутат України Вікторія Сюмар звернула увагу на те, що вона вважає суттєво завищеними ціни на продукти харчування у парламентській їдальні. Цими спостереженнями вона поділилася на своїй сторінці у Facebook.

Про це пише «apostrophe»

Сюмар опублікувала ціни з меню парламентської їдальні, наголосивши, що вона вважає надмірно високими ціни на деякі продукти харчування. Вона порівняла ці ціни з тим, що платить за аналогічні товари на місцевих ринках.

Наприклад, у парламентській їдальні баклажани продавалися по 600 гривень за кілограм, а на ринку вона говорила, що купує їх лише по 30 гривень за кілограм. Перці коштували 1000 гривень за кілограм проти 70 гривень на ринку. Кабачки значилися по 600 гривень за кілограм.

"Це ціни з парламентської їдальні. Баклажани – 600 грн за кг (на ринку купую по 30 максимум), перець – 1000 грн/кг (на ринку 70 грн), кабачки – 600 грн… Просто тотальний "кінець доби бідності". Як вважаєте , у чому готують баклажани, ціна яких зростає на 2000% – написала Сюмар.

Ціни на страви в їдальні ВР
Ціни на страви в їдальні ВР

Сюмар також поділився цінами на різні страви, що є у їдальні. Наприклад, філе хека коштувало 120 гривень за 100 грам, сьомги – 224 гривні за 100 грам, болгарський перець гриль – 100 гривень за 100 грам. Також були ціни на такі страви, як тушковані кабачки, млинці, картопляне пюре та рис.

Вона поставила під сумнів якість та цінність продуктів, поділившись фотографією сушених баклажанів з меню.

У коментарях деякі користувачі порівняли ці ціни з цінами у відомих закладах громадського харчування. Сюмар зазначив, що парламентські ресторани працюють за бюджетом і не мають таких накладних видатків, як приватні заклади.

Загалом у посту Вікторії Сюмар наголошується на невідповідності цін на продукти харчування в парламентській їдальні тим цінам, які багато хто вважає розумними на місцевому ринку або в інших закладах громадського харчування.

Читайте також:

З'явився новий календар шкільних канікул: названо дати по регіонах

Ловитиметься короп, сом і карась: розкрито секрет хорошого кльову. Така рибалка запам'ятається

ЗМІ розповіли, чому нардеп Герега був проти відкриття декларацій: за рік накупив елітні авто на мільйон доларів