Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц показав своє фото з ранами на обличчі та чорною пов'язкою, що закриває праве око. Політик отримав травму, впавши під час пробіжки.

Свій знімок у "новому образі" 65-річний канцлер ФРН оприлюднив у Instagram 4 вересня. Він пожартував, що чекає на мему про себе, і зазначив: "Виглядає гірше, ніж є насправді!".

"Дякую за добрі побажання", - написав глава німецького уряду.

3 вересня Шольцу довелося скасувати офіційний візит до Гессена (федеральна земля в Німеччині) через отримані ушкодження.

Повідомляється, що він оступився і впав під час пробіжки у його рідному місті Постдам наприкінці минулого тижня. Політик бігає регулярно приблизно тричі на тиждень, зазначили німецькі ЗМІ.

За даними BILD , праве око Шольца сильно опухло, але воно не пошкоджене. Джерело розповіло виданню, що канцлер спіткнувся і впав обличчям униз. Першу допомогу йому надали охоронці. В якості запобіжного заходу Шольц провів неділю у своїй квартирі в Потсдамі.

Вже цього понеділка німецький канцлер хоче, як завжди, повернутися до свого офісу в канцелярії та прийти на зустрічі. Зокрема, взяти участь у заході, організованому газетою СДПН "Форвартс" увечері 4 вересня у Берліні. Також у нього заплановано виступи на Міжнародному автосалоні у Мюнхені (відкриється у вівторок) та на загальних дебатах у Бундестазі (у середу вранці).

Читайте також:

Церковне свято 4 вересня: що заборонено робити у день вшанування ікони Божої матері

Більше ніколи так не робіть: чому не можна заправляти ліжко з самого ранку

Це називається "Осіння насолода": рецепт овочевого рагу в лаваші, від якого слинки потечуть