Успішна операція кіберполіції щодо затримання групи шахраїв, причетних до обману клієнтів ПриватБанку, є важливою подією у боротьбі з кіберзлочинністю в Україні. Так, це говорить про те, що деякі клієнти популярного банку зіштовхнулися із проблемами.

Про це повідомляє «ТСН»

Дії цієї шахрайської групи у Кривому Розі, пов'язані з несанкціонованим доступом до рахунків клієнтів через незаконний перевипуск мобільних SIM-карток, є тривожним прикладом кіберзлочинності. Той факт, що їм вдалося отримати паролі від мобільного банкінгу та доступу до рахунків, є серйозним порушенням безпеки, яке могло спричинити суттєві фінансові втрати для жертв.

Похвально, що ПриватБанк виявив ці випадки та співпрацював із кіберполіцією для виявлення та затримання підозрюваних. Конфіскація мобільних телефонів, SIM-карток, підроблених документів, наркотиків та обладнання, використаного в шахрайських діях під час обшуків, наголошує на серйозності операції та глибині розслідування.

"Шахраї шляхом незаконного перевипуску SIM картки мобільних операторів та заволодіння мобільним номером клієнта отримували паролі в мобільний банк та доступ до рахунків", - йдеться у повідомленні.

Рішення про взяття під варту членів шахрайської групи свідчить про серйозність, з якою до таких кіберзлочинів належить закон. Це дає чіткий сигнал про те, що подібна діяльність неприпустима, і винні зазнають юридичних наслідків.

Читайте також:

Вже б'ють територією Румунії: стало відомо, куди потрапили російські "Шахеди"

Була схожа на Volvo: як виглядав прототип ЗАЗ "Таврія", про який ніхто не знав

Не залучайте лихо в будинок: ось чому не можна вимовляти фразу "приємного апетиту"