Прогноз погоди в Україні передбачає, що на українців чекає тепла і відносно суха осінь з температурою в середньому на 1-3 градуси вище за кліматичну норму.

Про це повідомляється на сайті «today»

Очікується, що перша половина вересня буде по-літньому теплою і переважно сухою по всій Україні. Денна температура коливатиметься від +20 до +26 градусів за Цельсієм, ще тепліше буде на півдні країни, де температура може досягати +28 градусів за Цельсієм. Нічна температура буде м'якшою: від +6 до +13 градусів тепла.

Різкого зниження температури у вересні не буде. Натомість протягом місяця температура поступово знижуватиметься.

"У третій декаді місяця на тлі скорочення світлового дня, а також за рахунок низької відносної вологості на поверхні ґрунту відзначатимуться заморозки. У західних областях та на крайній півночі країни в окремі ночі негативні температури можуть фіксуватися і в повітрі", - кажуть синоптики.

У третій декаді вересня через скорочення світлового дня та низьку відносну вологість на поверхні ґрунту можуть виникнути заморозки. У західних регіонах і крайній півночі у повітрі також можуть фіксуватися негативні температури.

У вересні очікується температура на 1-3 градуси вище за кліматичну норму. Середня температура повітря за місяць становитиме від +20 до +25 градусів тепла.

Опади очікуються переважно у першій декаді місяця у західній, центральній та північній частинах країни. На півдні та сході очікується посуха. Хоча на заході сильних дощів не прогнозується, опади випадуть у середньому по країні 25-65 мм, на заході – 70-100 мм.

Підвищена пожежна небезпека очікується на південному сході через посуху.

Помітна тенденція похолодання, за прогнозами, розпочнеться приблизно 24-25 вересня. В цей час можуть з'явитися перші заморозки на ґрунті, а в деяких районах на заході можуть з'явитися заморозки в повітрі.

Починаючи з 5 вересня, у більшості регіонів очікується стійка тенденція потепління, при цьому денні температури в деяких місцях сягають від +25 до +28 градусів за Цельсієм. Нічна температура також буде відносно тепла: від +12 до +17 градусів тепла.

Загалом, схоже, українці можуть розраховувати на приємний та теплий початок осені з деяким похолоданням та можливими заморозками до кінця місяця.

Читайте також:

Не залучайте лихо в будинок: ось чому не можна вимовляти фразу "приємного апетиту"

Їх закривають капроновою кришкою: рецепт маринованих помідорів по-єврейськи на зиму

Як потрібно зберігати помідори, щоб вони довго зберігалися і не псувалися