Безробітні в Україні мають можливість отримувати щомісячну виплату у розмірі 6700 гривень через проект «Армія відновлення», який залучає учасників до громадських робіт. Ця ініціатива, підтримана Кабінетом Міністрів, спрямована на допомогу безробітним, які опинилися в складній ситуації через втрату роботи. Близько 48 тисяч безробітних українців уже скористалися цією програмою, отримавши 305 мільйонів гривень. Проект діє у 19 регіонах України.

Про це пише «today»

Учасники проекту «Армія відновлення» займаються громадською діяльністю та отримують виплати від держави на суму не менше 6700 гривень на місяць, що є мінімальною заробітною платою на 2023 рік.

Проект передбачає різні види громадських робіт, які визначаються з конкретних потреб кожного регіону. До цих заходів входить надання соціальних послуг у місцях зосередження мігрантів, розвантаження та доставка гуманітарної допомоги, консервація продукції для Збройних Сил України, плетіння маскувальних мереж, допомога у догляді за пораненими військовослужбовцями, ремонт бойової амуніції, відновлення житлових будинків, розчищення завалів, і багато іншого.

Програма не тільки надає фінансову підтримку безробітним, але й сприяє вирішенню різноманітних життєво важливих завдань усередині спільнот. Він пропонує безробітним можливість зробити свій внесок у задоволення соціальних потреб, отримуючи при цьому фінансову допомогу.

Цікаво, що рівень безробіття в Україні знизився під час конфлікту, досягнувши історичного мінімуму. У липні 2023 року кількість зареєстрованих безробітних скоротилася до 112,3 тисячі проти більш ніж 296 тисяч за аналогічний період минулого року. В умовах військового стану термін виплати допомоги з безробіття не перевищує 90 календарних днів, а мінімальна допомога знижена з 1800 до 1000 гривень.

Читайте також:

Ви б її одразу впізнали? Леся Нікітюк несподівано змінила зовнішність

Таку зараз поміняли б на заміський будинок: як виглядала "машина-літаюча тарілка" з 30-х років і навіщо їй перископ

За таку насолоду вам присвячуватимуть вірші: рецепт макаронної запіканки з фаршем, гарбузом та томатами