Українці мають можливість отримати субсидію не лише на газ, воду та електрику, а також на дрова та вугілля для опалення будинків. Проте існують певні критерії та процедури, пов'язані з отриманням цієї допомоги, встановлені Пенсійним фондом.

Цю інформацію надали на сайті новин «today»

Субсидія на деревину та вугілля призначена для домогосподарств, які використовують ці матеріали для опалення. Щоб мати право на цю субсидію, загальний щомісячний дохід сім'ї не повинен опускатися нижче за мінімальну заробітну плату, встановлену в країні.

Важливо, що субсидія на деревину не надається щомісяця, як інші субсидії; швидше, вона дається раз на рік. Розмір допомоги визначається з доходів сім'ї за попередній рік.

Щоб оформити субсидію на дрова та вугілля, громадянам України необхідно звернутися до відповідного відділу соціального захисту населення та заповнити заяву на отримання допомоги. Це можна зробити будь-якого місяця. У деяких випадках заявникам також може знадобитися надати сертифікат, що підтверджує використання твердого палива для опалення.

Якщо домогосподарство використовує комбінацію різних джерел опалення, таких як теплова енергія, природний газ та/або електрика, при розрахунку житлової субсидії соціальні норми щодо опалення приміщень застосовуються лише до однієї з цих комунальних послуг.

Таким чином, субсидія на деревину та вугілля призначена для допомоги домогосподарствам, які покладаються на ці матеріали для опалення своїх будинків, і включає особливі процедури подання заявок та вимоги до доходу.

Читайте також:

Ви будете хвалитися цією стравою, але секрет не розкриєте: рецепт найсмачнішого кабачкового кетчупу на зиму

Ідеально для села та поїздок на ринок: як виглядає унікальний ЛуАЗ, який зараз уже не знайдеш

Андрій Пишний "зливає" Білоцерківську ТЕЦ російському олігарху Фуксу: журналіст пояснив, як бюджет втратить 1,6 мільярда