Нещодавнім рішенням Дніпровського суду Києва Приватбанк зобов'язаний відшкодувати клієнту 10 185,22 гривень. Суд ухвалив, що банк не має права стягувати відсотки за користування кредитним лімітом, оскільки клієнт не надав письмової згоди на ці нарахування.

Про це повідомляє «glavred»

Рішення суду ґрунтувалося на тому, що позивач не укладав із банком жодних кредитних договорів чи угод, пов'язаних із встановленням кредитного ліміту. Таким чином, суд визнав списання коштів з рахунку позивача необґрунтованим і задовольнив позов позивача.

«Позивачем не було укладено з відповідачем жодних кредитних договорів та договорів про встановлення кредитного ліміту, що свідчить про безпідставне списання коштів з рахунку позивача, тому останній змушений звернутися з цим позовом до суду», - йдеться у матеріалі.

Позивач стверджував, що умови та правила банківського обслуговування, розміщені на сайті ПриватБанку, не мали їх підпису та не могли вважатися частиною кредитного договору. Крім того, у наданих банком документах не було підтверджено існування будь-якого кредитного договору між сторонами, в якому було б зазначено ціну договору у вигляді комісії за користування кредитним лімітом.

Рішення суду складалося з двох основних пунктів:

Повернення списаних коштів із рахунку клієнта загальну суму 10 185,22 грн.

Зобов'язання ПриватБанку сплатити судове мито у розмірі 1000 грн.

У рішенні суду наголошувалося на тому, що відсутні докази того, що сторони письмово погодили умови договору, включаючи ціну договору та сплату відсотків за користування кредитними коштами.

«Відсутні підстави вважати, що сторони під час укладання договору обмовили письмово ціну договору, встановлену у формі сплати відсотків за користування кредитними коштами, а також відповідальність у вигляді неустойки», - прийняв рішення суд.

Цей випадок наголошує на постійній проблемі, з якою стикаються деякі українці, пов'язані з банківською практикою, особливо з ПриватБанком. Повідомлялося, що деякі клієнти зіткнулися із блокуванням рахунків та іншими проблемами, пов'язаними з їхніми відносинами з банком. В одному випадку у клієнта підвищилися відсотки за кредитом, а в іншому у клієнта виникли труднощі з валютним кредитом і йому довелося повернути автомобіль у банк.

Читайте також:

Усі будуть у захваті від цього шедевра: рецепт скумбрії, запеченої під картопляною шубою

Під ними горить асфальт: названо найшвидші дизельні автомобілі, які продаються в Україні.

Адвокат розповів, що робити, якщо людина хвора, а її визнали придатною до військової служби