Згідно з звітом tagesschau.de, з 1 січня 2024 року Німеччина має намір збільшити виплати допомоги для вразливих верств населення, зокрема українських біженців. У 2023 році Німеччина ініціювала програму допомоги по безробіттю «Bürgergeld» (дохід громадянина), спрямовану на надання допомоги людям з доходами, нижчими за прожитковий мінімум і які не мають роботи. Нині понад 5,5 мільйонів людей отримують допомогу від Bürgergeld у Німеччині, і така ж підтримка поширюється на українських біженців.

Про це пише «obozrevatel»

Переглянуті виплати, що набирають чинності з початку 2024 року, будуть збільшені у таких категоріях:

Батьки-одиначки або самотні дорослі: 563 євро (замість 502 євро)

Діти віком до 6 років: 357 євро (замість 318 євро)

Діти віком 7–14 років: 390 євро (замість 348 євро)

Діти 15–18 років: 471 євро (замість 420 євро)

Ці виплати враховують витрати на житло, доходи та активи, що перевищують певний поріг.

Україні настійно рекомендується репатріювати біженців, оскільки Європейський Союз наразі приймає близько 4,8 мільйонів українських біженців, повідомив Верховний комісар ООН у справах біженців. Примітно, що найбільшу кількість українських біженців має Польща (1,5 млн осіб), за нею йдуть Німеччина (881,4 тис.) та Чехія (485,1 тис.). Ці дані не враховують українських біженців в інших країнах, таких як Молдова, Грузія, США, Канада та Росія.

Згідно з опитуванням Rakuten Viber, більшість українців (69%) залишилися всередині країни, незважаючи на конфлікт, що триває. Серед тих, хто виїхав, 15% уже повернулися додому, а 16% все ще залишаються переміщеними. Лише 1% остаточно планують емігрувати цього року, причому конкретні плани мінімальні. Тимофій Мілованов, президент KSE, інтерпретує результати опитування, заявляючи, що небагато українців замислюються про еміграцію. Ключові чинники, які спонукають українців повернутися, включають можливості возз'єднання сімей, потенціал членства в ЄС та НАТО, покращення заробітної плати та умов праці, реформи у сфері охорони здоров'я та судової системи, а також державну підтримку у відновленні чи заміні втраченого чи пошкодженого житла. Цю інформацію розмістив на платформі EWL.

Читайте також:

Господиням це стане в нагоді: як швидко позбутися харчової молі на кухні або в будинку

Доплата у 50 тисяч гривень: військовим розповіли, хто отримає додаткові гроші

Взимку ви з'їдатимете по банку на день і проситимете добавки: рецепт салату з помідорів з рисом