Більшість домогосподарок вважає, що найбільше небезпечних бактерій у будинку накопичується у туалеті. І це помилка.

Так, всі знають, що будь-яку людину всюди оточують трильйони бактерій. Дуже багато з них живе на нашому тілі та всередині організму – вони допомагають травленню та імунітету. Однак, коли бактерій стає дуже багато, вони можуть становити загрозу. У таких випадках допоможе регулярне прибирання, проте більшість із нас робить це неправильно.

На кухні першість у рейтингу найзабрудненіших речей займає губка для миття посуду . Ще б пак, у її пори постійно потрапляють залишки їжі, де у вологому середовищі швидко розмножуються шкідливі мікроорганізми. Кухонну губку слід міняти якнайчастіше в міру забруднення.

До того ж, бажано мати окремі губки – для посуду та раковини, щоб уникнути перехресного забруднення. Варто скористатися целюлозними губами, тому що вони розкладаються в природі.

Кнопки та циферблати на кухонній техніці можуть стати джерелом бактерій.

"Люди часто нехтують прибиранням цих частин кухні", - кажуть експерти.

Полиці для соусів та спецій

Багато приправ є ще й барвниками. Тому важливо регулярно прибирати полиці, щоб плями не в'їдали.

"Переконайтеся, що стелажі повністю висохли, перш ніж знову ставити туди приправи, щоб уникнути вогкості", - кажуть експерти з клінінгу.

Обробні дошки

Дошки, особливо дерев'яні, можуть бути притулком для бактерій.

Лайфхак: заведи різнокольорові, бажано не дерев'яні, для різних видів їжі: одну для м'яса, другу – овочів та фруктів і так по дошці для інших груп продуктів.

Кухонна мийка

Це величезний розплідник бактерій та бруду.

"Під раковинами знаходять мікробні колонії, в яких домінує група бактерій під назвою Proteobacteria. Цей тип включає такі збудники, як сальмонела та кишкова паличка, які можуть спричинити серйозні захворювання", - кажуть експерти.

Миття має бути максимально чистим, тому що там миється посуд і їжа. Не мій у ній руки, прийшовши з вулиці, але не виливай брудну воду.

Читайте також:

Цей вітамін не пропустить віруси та бактерії: у яких продуктах його шукати

Слизова не витримає. Список продуктів, що руйнує захист організму від бактерій

Імунітет зміцниться, а бактерії помруть: названий чай із надзвичайними властивостями