За часів Київської Русі прізвища часто формувалися в залежності від різних факторів, таких як професія людини, місце народження, місце проживання, ім'я батька чи сімейний стан. Ці прізвища виступали як ідентифікатори і іноді відображали характер людини або становище в суспільстві.

Даною інформацією поділився сайт «telegraf»

Ось список українських прізвищ, що утворилися за часів Київської Русі:

Апостол, Євангеліст, Благочестивий, Боголюбський, Богонос, Богославський, Богослов, Богуслав, Буян, Великий, Вернигора, Галицький, Добриня, Дубоніс, Довгорукий, Золотоуст, Каліта, Кандиба, Кожем'яка, Кривиша, Летописець, Лозовий Мономах, Многогрішний, Мстиславський, Мудрий, Муромець, Начоса, Безгрішний, Обух, Окаяні, Ослябля, Осмиславський, Осмомисл, Остромир, Первозванний, Пересвіт, Печерський, Побєдоносець, Полуботко, Порогост, Преподобний, Святогірський, Святополк, Святоша Вдалий, Хобрі, Хреститель, Ягайло.

Якщо ви дізнаєтеся про своє прізвище в цьому списку, це дивовижний зв'язок з вашим родом, який сягає понад тисячу років до часів Київської Русі. Прізвища можуть нести в собі сенс історії, культури та самобутності, пов'язуючи нас із нашими предками та їх досвідом.

Так, якщо ви маєте одне з вищезгаданих прізвищ, то ви можете спокійно пишатися собою і своїм родом.

Читайте також:

Пишні та повітряні, як у бабусі: рецепт швидких вареників з сиром на пару

У Росії щось почнеться: Кремль наказав силовикам терміново готуватися до нового заколоту

В які дні сняться пророчі сни, а в які дні на них можна не звертати уваги