Під час чинного військового стану та загальної мобілізації в Україні діють певні правила прийому на роботу та військового обліку. Порядок прийому на роботу чоловіків зазначеного віку, а також їхній статус військового обліку уточнили у Чернівецькому обласному територіальному центрі кадрового та соціального забезпечення.

Про це повідомляє «rbc»

Роботодавцям дозволено приймати на роботу осіб, які є призовниками, військовозобов'язаними або резервістами, але є важлива умова: ці особи мають перебувати на обліку у місцевому військкоматі. При прийомі працювати роботодавці зобов'язані перевірити документи військового обліку чоловіків віком від 18 до 60 років. До таких документів належать:

Для військовозобов'язаних: військовий квиток або тимчасове посвідчення.

Для призовників: свідоцтво про реєстрацію на призовних пунктах.

По суті, якщо чоловік не перебуває на обліку у військкоматі, він може не мати права на працевлаштування. Крім того, керівники різних установ, підприємств, державних органів, органів місцевого самоврядування та освітніх установ незалежно від форми власності повинні дотримуватись законодавчих норм у сфері ведення військового обліку. Порушення цих норм може призвести до юридичних наслідків.

Видача повісток до суду особам, які призиваються на військову службу, дозволено законом у будь-якому громадському місці. Це означає, що такі місця, як міські пляжі та блокпости, вважаються законними місцями для вручення повісток до суду. Однак важливо зазначити, що хоча вручення повісток у громадських місцях допускається, зупинення транспортних засобів працівниками військкомату з метою вручення повісток забороняється.

Читайте також:

Чому біля троянд потрібно висаджувати часник: секрет, про який багато хто не знав

Повторення минулорічної історії: на українців чекає чергове подорожчання яєць. Вже навіть назвали причину

Правила продажу валюти в Україні змінилися: що потрібно знати