В Україні ПриватБанк представив нову функцію, яка дозволяє клієнтам купувати долари онлайн через платформу Приват24. Крім того, банк збільшив ліміт на купівлю доларів та розміщення їх на депозиті. Ліміт збільшено із 100 000 гривень до еквівалента 200 000 гривень.

Цією інформацією поділився портал «obozrevatel»

Щоб скористатися новою функцією, клієнти можуть перейти в меню "Переклади на карти" на платформі Приват24. Далі вони можуть вибрати гривневу картку, з якої будуть списані кошти, та картку в доларах США чи євро, на яку буде зараховано куплену валюту. Якщо клієнт не має валютної картки, він може безкоштовно оформити інтернет-картку в доларах або євро в рамках Приват24.

Ці зміни відбуваються у світлі нещодавніх коригувань, внесених Національним банком України (НБУ) у валютні обмеження. Станом на 29 серпня НБУ запровадив такі зміни:

Банкам тепер дозволено продавати безготівкову іноземну валюту, не вимагаючи підтвердження підстав чи зобов'язань щодо угоди. Ці транзакції здійснюватимуться за встановленим банком курсом та підлягатимуть щомісячному ліміту в еквіваленті 50 000 гривень в одному банку.

Щомісячний ліміт на придбання безготівкової іноземної валюти з метою розміщення її на депозиті строком не менше трьох місяців збільшено із 100 000 гривень до еквіваленту 200 000 гривень.

Метою цих змін є стимулювання зміщення попиту від готівкової іноземної валюти до безготівкових валютних операцій, оскільки безготівкові операції вважаються зручнішими та безпечнішими. Очікується, що це зсув допоможе скоротити різницю між курсами обміну готівки та офіційним обмінним курсом.

Читайте також:

На такому б на рибалку їздити: як виглядає Hummer для подорожей з другим поверхом, що висувається.

Скільки у Росії залишилося ракет для обстрілів: у ГУР назвали кількість "Калібрів", "Іскандерів" та "Кинджалів"

Називається "Межа-Е": ЗСУ показали, як спалили абсолютно секретну бойову установку Путіна