Війна в Україні триває вже 551-й день. Якщо дані ГУР правдиві, то зараз росіяни вивчають енергетичні об'єкти України, шукають їх уразливі місця та оцінюють розташування систем ППО, щоб обрати оптимальні маршрути для пусків ракет та безпілотників восени.

Так, днями заступник начальника ГУР Вадим Скибицький в одному з інтерв'ю говорив, що таких масованих ударів, як це було в жовтні, листопаді, грудні, коли росіяни випускали по 70-100 ракет одночасно - швидше за все, вже не буде.

За словами Скибицького, восени тактика потенційних ударів РФ залежатиме від визначення об'єктів критичної інфраструктури України.

"Це можуть бути 1-3 удари, спрямовані на один об'єкт для повного знищення, та масований удар різними видами озброєння - безпілотниками та ракетами", - заявив він.

Крім того, заступник голови ГУР Вадим Скибіцький в інтерв'ю "РБК-Україна" повідомив , що у Росії залишилося як мінімум 585 далекобійних ракет без урахування Х-22.

Дальнобійні ракети включають:

  • 270 «Іскандеров»;
  • 140 "Калібрів;
  • 100 Х-101, Х -555 та Х-55;
  • 75 "Кинджалів".

За словами заступника голови ГУР, ракети Х-101 Москва стала використовувати рідше через проблеми з виробництвом і прагнення накопичити їх.

Водночас, Скибицький заявив, що Росія змогла наростити виробництво своїх ракет.

За серпень росіяни випустили близько 118 ракет: шість "Кинджалів", 30 "Іскандер-М", 12 "Іскандер-К", 20 "Калібрів", 40 Х-101 та 10 модифікованих Х-22 (Х-32).