В Україні окремі громадяни, які зробили особливий внесок у країну, мають право на отримання доплати до пенсії у розмірі від 480 до 4200 гривень, залежно від категорії. У Пенсійному фонді надали інформацію про те, кому у 2023 році буде підвищено пенсію за конкретними критеріями.

Про це пише «focus»

З 1 липня набрали чинності окремі положення, які надають право на підвищення пенсії особам, які відповідають певним вимогам:

Громадяни, визнані борцями за незалежність України у ХХ столітті.

Громадяни, які були ув'язнені або репресовані комуністичним режимом через свої політичні чи релігійні переконання.

Ці особи матимуть право на доплату до пенсії у розмірі 4200 гривень. Ця дпомога також підлягатиме індексації з 1 березня 2024 року.

Порядок подання заяви на доплату до пенсії за особливі заслуги:

Доплата застосовується з дати подання заяви.

Якщо заяву подано протягом наступних 12 місяців після дати подання заяви, але не раніше 1 липня 2023 року, доплата буде застосовуватись з дня набуття права на неї.

Для встановлення права на цю надбавку фізичним особам буде потрібна довідка регіональної комісії облдержадміністрації, яка підтверджує їх статус.

Крім того, право на доплату до пенсії мають інші категорії громадян залежно від їх досягнень та вкладів:

На доплату у розмірі від 35 до 40% прожиткового мінімуму для інвалідів.

Право на отримання нагороди мають ветерани війни, які здобули орден «За особисту мужність», переможці Олімпійських та Паралімпійських ігор, чемпіони та рекордсмени світу та Європи у різних галузях, космонавти, члени льотно-випробувальних екіпажів літаків, нагороджені державними нагородами чи орденами. доплата у розмірі від 23 до 35% прожиткового мінімуму для інвалідів.

Важливо відзначити, що право на доплату до пенсії не мають осіб, які мали радянські звання та ордени, які були народними депутатами та займали певні політичні посади. Однак якщо пенсії було призначено до 1 липня 2023 року, їх не буде скасовано.

Читайте також:

Поліція навіть не наздожене: мужик велосипедом проїхався трасою на швидкості 272 км/год. Відео

Постійно здається, що зробили їх мало: рецепт гарячих бутербродів з грибами та бринзою

У Путіна зробили несподівану заяву про похорон Пригожина