Українські сили оборони успішно продемонстрували свою точність та ефективність, вразивши важливу мету: комплекс «Межа-Е», який російські окупанти називають мобільною береговою станцією радіолокації, призначеною для загоризонтного виявлення з підвищеною скритністю. Українські військові досягли цього чудового подвигу, використовуючи сили реагування Південних сил оборони.

Про це пише «unian»

Комплекс "Межа-Е" росіяни представили як новинку свого ВПК у червні цього року. Вона була амбітно продемонстрована як передова технологія загоризонтного радіолокаційного виявлення. Цей комплекс розташовувався на суші та супроводжувався сучасною системою радіоелектронної боротьби «Леєр-2». Незважаючи на секретність, що оточує комплекс «Межа-Е», українським правозахисникам вдалося його ідентифікувати та ефективно націлити.

У ході нещодавньої демонстрації своєї військової майстерності українські солдати в серпні успішно знищили унікальну та цінну розробку «Межа-Е» разом із супутнім оборонним комплексом. Це досягнення наголошує на ефективності українських сил оборони і означає значний удар по можливостях Росії на півдні України. Руйнування цього комплексу, вартість якого оцінюється в 200 мільйонів доларів США, наголошує на стратегічних зусиллях українських військових у протидії загарбникам.

Ця подія є частиною ширшого контексту, в якому українські захисники успішно нейтралізують військову техніку та засоби російських окупантів, що призводить до значних втрат протиборчих сил. Нещодавні повідомлення показують, що українським силам вдалося ліквідувати різні засоби, у тому числі танк, гармати, міномет, польові точки постачання, станції радіоелектронної боротьби, такі як «Леєр-2» та «Стриж», а також системи спостереження, такі як «Муром -П» та радар-станція «Межа-Е», що використовується окупантами.

Читайте також:

Експерт розповів, для чого Росія почала збирати ракети і з яких цілей їх запустить.

Конфіскація машини на користь армії: які авто можуть забрати і кого це торкнеться

Це знадобиться кожному: як заощадити гроші, якщо у квартирі встановлений бойлер