Водонагрівач вважається одним із найбільш дорогих електричних пристроїв у будинку. У середньому бойлер нагріває приблизно 6 кубометрів води та споживає близько 200 кВтг на місяць на сім'ю з трьох осіб. Використання ефективних методів енергозбереження при використанні водонагрівача може спричинити суттєву економію.

Про це пише «today»

Для тих, хто перебуває у процесі вибору водонагрівача, першим кроком є ​​визначення відповідного обсягу. Сім'ї з двох-трьох осіб недоцільно зупиняти свій вибір на 100-літровій моделі, оскільки це спричиняє зайві витрати та енерговитрати. Не менш важливим є клас ефективності, який в ідеалі повинен бути A/A+ або вище.

Під час встановлення водонагрівача дотримання цих простих рекомендацій дозволить суттєво скоротити витрати на комунальні послуги:

Відрегулюйте температуру нагрівання до 55 градусів за Цельсієм. Це невелике коригування може знизити споживання енергії, зберігаючи при цьому рівень комфорту.

Регулярно очищайте котел та усувайте накип, щоб оптимізувати його ефективність.

Використовуйте програмовані функції для автоматизації циклів увімкнення/вимкнення котла у певний час за допомогою «розумної» розетки. Якщо у вас є двозонний лічильник, це може призвести до зниження витрат на електроенергію в непіковий час (з 23:00 до 07:00).

Уникайте частого вимкнення котла від джерела живлення. Постійне відключення може призвести до вищих витрат енергії на підігрів води порівняно з підтримкою її температури.

Сергій Перун, експерт ЯСНО з енергоефективних продуктів, підкреслив, що енергоємні прилади, такі як водонагрівачі, хоч і незамінні для багатьох домогосподарств, але також спричиняють додаткові витрати. Однак, вибравши сучасні енергоефективні моделі та дотримуючись порад щодо енергозбереження, ви зможете скоротити витрати, не жертвуючи при цьому комфортом.

Читайте також:

Переворот у Росії та повалення Путіна: експерт розповів, коли це почнеться

Вам будуть заздрити всі сусіди: названо найправильніший час для посадки часнику

На такому можна і збирати картоплю, і кабанчика перевозити: китайці показали пікап для українського села.