Цього сезону на ринку яблук спостерігається тенденція зростання цін, що призводить до потенційно нереалістичних очікувань високих цін на майбутній сезон. Однак є ознаки того, що вартість фруктів швидше за все знизиться протягом певного періоду.

Про це пише «obozrevatel»

Таку думку розділив голова АМСП Фрукт Володимир Гуржій у статті, опублікованій у журналі «Українське садівництво». Він зазначив, що, незважаючи на нинішню неповну стиглість та обмеженість поставок, яблука нового сезону вже продаються за підвищеними цінами. Гуржій висловив упевненість, що такі високі ціни у поєднанні з наявністю на ринку незрілих яблук можуть зрештою призвести до перевантаження ринку, що призведе до зниження цін та спаду попиту.

Гуржій послався на досвід попередніх років у USPA Fruit, щоб наголосити, що результати таких високих цінових очікувань були різними. Були випадки, коли хороша ціна зберігалася до кінця сезону збирання врожаю, що відповідало очікуванням, встановленим у цей період. Однак за цим підвищеним рівнем цін часто йшло значне падіння нижче за початкові очікування.

Він також додав, що навесні ціни нерідко виявляються нижчими за ті, яких виробники могли б досягти під час збирання врожаю. Це справедливо, якщо взяти до уваги ретельні розрахунки, що охоплюють усі супутні витрати, пов'язані з виробництвом.

Читайте також:

Круче, ніж квартира у хрущовці: Citroen показав будинок на колесах у стилі 50-х років

Як правильно передати показання лічильника, щоб не платити зайві гроші

Секрет тітки Сари з Одеси: рецепт "синеньких" у томатному соусі по-грецьки