У майбутньому опалювальному сезоні тарифи на газ для населення в Україні залишаться на рівні минулого року – 7,96 гривень за кубометр. Про це повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов. Він запевнив громадськість, що ціна на газ для населення залишиться стабільною, а також будуть особливі умови щодо постачання газу для опалення комунальних підприємств.

Про це пише «unian»

Це рішення зберегти тарифи на газ для населення на колишньому рівні є частиною зусиль щодо забезпечення стабільності та впевненості для споживачів, особливо під час війни та потенційних економічних проблем. Продовження чинного тарифу на газ було здійснено у квітні та гарантує збереження ціни незмінною ще на рік.

З березня 2022 року в Україні діє ухвала уряду, яка накладає особливі зобов'язання на учасників ринку природного газу. Згідно з цим указом, "Нафтогаз України" був зобов'язаний постачати газ ТЕС та ТЕЦ за фіксованою ціною, що сприятиме стабільності енергопостачання у непрості часи.

Це досить приємні новини для всіх жителів нашої країни. Однак не варто забувати про те, що електроенергія вже подорожчала, але, на жаль, є величезна ймовірність того, що світло буде ще дорожчим, так само як і вода.

Також експерти неодноразово говорили, що тарифи на комунальні послуги неминуче зростуть одразу після закінчення війни в Україні.

Читайте також:

Українців попередили: алгоритм розрахунку пенсій можуть міняти. Що розповів міністр

Наступного року вони вас здивують: названо найкращий час для посадки тюльпанів

І навіть двох вам буде мало: рецепт смачної піци з крабовими паличками, кукурудзою та яйцями