Понад рік тому Руслана Данилкіна вирішила захищати Україну та добровольцем пішла на фронт. І це при тому, що військова служба неабияк її лякала своєю невідомістю. Щоправда, дівчину надихав приклад власних батьків, адже у 2015 році мама та вітчим Руслани служили на Донбасі, а щойно почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, пішли на війну добровольцями. Руслана ж приєдналася до лав ЗСУ у квітні. Тоді їй було лише 18 років.

На війні Руслана Данилкіна потрапила під обстріл та втратила ногу. Наразі їй 19, і незважаючи на всі випробування, українка хоче бути мотивацією для інших людей, які постраждали від війни.

"Пам'ятаю чудово той день. 10 лютого я разом із товаришами по службі виконували бойове завдання в Херсонській області і ніщо не віщувало біди. Однак раптом почався артилерійський обстріл. Тоді я несвідомо сховала голову, наступний кадр із спогадів: я вже тримаюся за коліна. Я відразу зрозуміла , що сталося, але я не хотіла вірити в те, що втратила ногу.Я питала у товаришів по службі: "Що там?". Однак вони мовчали у відповідь", - згадує вона найстрашніший день.

Життя Руслані врятувало випадковість: повз їхню машину проїжджали медики. Вони намагалися зробити все можливе, щоб урятувати її ногу, але марно. Дівчині ампутували ліву кінцівку вище за коліно. Перші дні у лікарні Руслана постійно плакала, але потім чітко вирішила, що боротиметься за своє життя.

Наразі Руслана хоче стати мотивацією для інших постраждалих від росіян українців, тому вона знялася у ніжній фотосесії для журналу BESTIN.UA, а у відвертому інтерв'ю поділилася своєю історією.

"Постраждалих стає дедалі більше і всім їм потрібна підтримка, а для цього треба говорити правду, розширювати соціальні кордони. Люди не повинні закриватися, треба жити, і хтось має бути для них прикладом у цьому", - наголосила військова.

"Мета цієї обкладинки та інтерв'ю – допомогти побачити, відчути та зрозуміти: життя дорогоцінніше за втрату, а втрата завжди може стати новим початком. Це лише питання вибору та завзяття", - зазначили автори опублікованої статті .

Для гарних знімків сильна духом українка приміряла кілька ніжних образів. Військова позувала у сукнях, які не приховували протез ноги. У розмові з журналістом Руслана зізналася, що не відразу прийняла себе такою, багато в чому дівчині допоміг її брат.

"На це вплинув мій брат, який із самого початку почав виводити мене в суспільство та вчити звикати до нової мене на публіці. Також підтримка людей, коли я вперше розповіла свою історію в Instagram. Загалом це сталося через 2 місяці після події, не одразу І починала я ділитися не зі стану прийняття, зовсім", - поділилася Данилкіна.

Читайте також:

Газманова зганьбили на всю Росію: ось чим він займається, щоб синочок жив у Монако

Все почалося з болю у серці: не стало великого українського актора. Був у самому розквіті сил

Не стало легенди диско 80-х: ці хіти слухають досі. Вічна пам'ять кумиру мільйонів

"Чисто випадково назвала": Надя Дорофєєва розкрила ім'я свого маленького сина