При затяжних дощах, прохолодній погоді та нестачі сонця завжди ризик затяжного дозрівання плодів помідорів. Але досвідчені дачники знають, щоб помідори стали солодкими, соковитими та червоними, їм необхідно трохи допомогти.

Як правило, для дозрівання помідорів з моменту їх формування проходить 10-25 днів, залежно від особливостей сорту та умов вирощування кущів. Але іноді навіть ультраранні сорти не покриваються яскравими овочами в певний термін. Тому дачник обов'язково має знати, як прискорити почервоніння томатів на кущах.

Так, наприкінці літа починаються температурні перепади – вдень сонце сильно прогріває землю, а вночі опускається липкий туман та холод. У таких умовах помідори можуть залишатися зеленими або бурими до заморозків.

Також наприкінці серпня через різницю в температурах на листі починається скупчення зайвої вологи, а в такому середовищі активно розвиваються грибки та бактерії. Щоб запобігти таким втратам, необхідно прискорити дозрівання помідорів.

Візьміть 1 ст. л. порошку сульфату калію, розведіть у невеликій кількості води. Потім перелийте розчин у 10 л відро з водою. Туди ж додаємо 1 ч. л. звичайного аптечного йоду.

Вливайте приблизно по 1 літру такого підживлення під один кущ томату (земля має бути вологою). Достатньо таке підживлення зробити один раз у період дозрівання, і ви будете приємно здивовані!

Переваги використання сульфату калію для томатів:

  • Підвищення врожайності: сульфат калію сприяє формуванню та розвитку плодів, покращує їх розмір, смакові властивості та зберігання. Це допомагає отримати більший урожай із кожного куща томату.
  • Підвищення стійкості до захворювань Достатній рівень калію зміцнює клітинні стінки рослини, що робить їх стійкішими до захворювань та шкідників.
  • Поліпшення смакових якостей: калій допомагає рослинам накопичувати цукор та органічні кислоти, покращуючи смак та аромат помідорів.
  • Зміцнення кореневої системи: сульфат калію сприяє розвитку кореневої системи, забезпечуючи найкраще засвоєння води та поживних речовин.
  • Підвищення стійкості до стресу: допомагає рослинам краще переносити негативний вплив абіотичних факторів, таких як посуха, холод чи висока температура.

Читайте також:

Готуйте відразу дві ложки та тарілку побільше: рецепт рису з фаршем, кабачками та помідорами на сковороді

Вам не вистачить навіть 15 банок: рецепт маринованих хрустких огірків з помідорами чері

Є один секрет: рецепт дуже ніжних маринованих помідорів німецькою на зиму