Міністерство оборони Росії нещодавно заявило, що в Чорному морі було знищено український катер, проте Головне управління розвідки швидко викрило ці твердження як неправдиві. Реальні події були зовсім іншими.

Про це пише «obozrevatel»

За даними української військової розвідки, російський військовий літак спробував атакувати українські бойові катери в територіальних водах України поблизу острова Зміїний. Проте українські солдати на катерах ефективно захищалися, жодної шкоди їм не було завдано. Випущена під час інциденту російська ракета впала у воду і продовжила рух у напрямку крейсера "Москва".

Скріншот публікації у Telegram
Скріншот публікації у Telegram

У відповідь на спробу нападу українські військовослужбовці у відповідь випустили ракету російським літаком. Ракета потрапила до російського літака, пошкодивши його. В результаті російський літак був змушений залишити місце події та попрямувати у бік найближчого аеродрому.

Де збили літак ворога
Де збили літак ворога

Головне управління розвідки спростувало затвердження Міноборони Росії про загибель українського катера, надавши більш точну інформацію про події, що сталися у Чорному морі.

Читайте також:

Відкривши банку, ви питимете по 5 склянок за раз: рецепт запашного компоту з винограду та сливи

Головного путінського генерала Суровікіна ганебно звільнили з посади командувача Повітряно-космічними силами

Життя тільки розпочиналося: у бою не стало відомого українського спортсмена. Вдома залишилася вагітна дружина та двоє дітей