Після офіційного завершення пандемії коронавірусу в Україні, починаючи з 1 вересня, відновиться процес фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної допомоги, зокрема серед вимушених переселенців (ВПО). Про це повідомили представники прес-служби Ощадбанку.

Про це пише «glavred»

У разі успішного завершення процесу фізичної ідентифікації банк автоматично розблокує дебетові операції за рахунками. Розблокування має відбутися пізніше наступного календарного дня.

Ось процедура проходження фізичної ідентифікації:

Фізичним особам необхідно особисто відвідати найближче відділення Ощадбанку. Їм слід мати при собі паспорт або інший дійсний документ, що засвідчує особу, а також основну платіжну картку чи електронне пенсійне посвідчення (ЕПУ).

У банку фізичні особи повинні пред'явити або свою основну платіжну картку, або EPU, а також паспорт або інший документ, який є дійсним посвідченням особи.

Додатково необхідно здійснити транзакцію через касовий POS-термінал, що передбачає введення персонального PIN-коду. Це можна зробити або шляхом зняття готівки або шляхом перевірки балансу рахунку.

В Ощадбанку наголосили, що рішення про зупинення чи продовження пенсійних та інших соціальних виплат на карткові рахунки вимушених переселенців перебувають у віданні відповідних державних органів, відповідальних за адміністрування таких соціальних виплат.

Відновлення процедур фізичної ідентифікації спрямоване на підвищення безпеки та достовірності транзакцій, а також на захист інтересів пенсіонерів та отримувачів соціальної допомоги.

Читайте також:

Дістав пістолет і погрожував призовникові: мережа облетіла відео з київськими військкоматчиками

Голова тріщатиме довго: Землю накриють відразу дві довгі магнітні бурі. Дати

Ви здивуєте цією стравою всю родину: рецепт сирних коржиків з молодою капустою