Найближчим часом в Україні буде запущено унікальний портал для боротьби з корупцією. Громадяни зможуть анонімно повідомляти про випадки корупції, які вони зафіксували.

Докладніше про це інформує finance.ua, посилаючись на заяву голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова.

Портал надаватиме можливість надсилати повідомлення про корупцію в організаціях, як самим керівникам, так і уповноваженим щодо запобігання корупції та правоохоронним органам, включаючи НАБУ, ГБР, НАЗК та національну поліцію. Надсилання повідомлень буде анонімним згідно з рекомендаціями Європейського Союзу та досвідом інших країн.

Акцент робиться на важливості культури викриття, оскільки відповідальні громадяни, які у ролі викривачів, грають значні ролі у нарощуванні нульової толерантності до корупції. Як пояснив Новіков, анонімні викривачі матимуть змогу отримувати винагороду у розмірі 10% від суми корупційного правопорушення після судового рішення, сума якого не може перевищувати 14 млн гривень.

Цей портал стане потужним інструментом у боротьбі проти корупції, забезпечуючи можливість громадянам відігравати активну роль в оголошенні війни цьому явищу, що негативно впливає на розвиток країни.

Читайте також:

Дешевше, ніж винаймати квартиру: як придбати своє житло через програму "єОселя"

Знову "зеленого" понесло: в Україні різко почав дорожчати долар

Потрібно встигнути подати заяву: пенсіонерам розповіли про нюанси виплат

Будьте готові: скасовуються десятки пасажирських поїздів з України до Польщі. Що потрібно знати