Житель Львівської області успішно відсудив державі 20 тисяч гривень про відшкодування моральної шкоди внаслідок інциденту за участю поліції. Інцидент стався у жовтні минулого року, коли правоохоронці звинуватили чоловіка у порушенні правил дорожнього руху під час вигулу собаки. Городоцький районний суд Львівської області ухвалив рішення від 11 серпня 2023 року на користь позивача.

Про це пише «unian»

Згідно з рішенням суду, вранці 5 жовтня 2022 року чоловік вигулював собаку, коли його зупинили співробітники поліції за те, що він нібито переходив дорогу поза пішохідним переходом. Чоловік стверджував, що один із працівників міліції грубо з ним розмовляв, погрожував викликати до суду та силою утримував. Його затримали за те, що він не мав документів, що засвідчували особу, коли він вигулював собаку біля свого будинку. Після цього поліцейські звинуватили його в порушенні правил дорожнього руху, одягли на нього наручники та доставили до фільтраційного пункту, де виписали повістку. Пізніше його доправили до відділу поліції, де склали постанову про адміністративне правопорушення та протокол затримання.

Чоловік стверджував, що дії правоохоронців спричинили значне погіршення його здоров'я. Він стверджував, що зазнав фізичного насильства під час затримання та транспортування до поліцейської дільниці, внаслідок чого у нього розвинувся гіпертонічний криз. Він довів у суді, що фактично не порушував жодних правил дорожнього руху, що призвело до скасування штрафу.

Згодом чоловік вимагав компенсацію за незаконне затримання поліцією. Він заявив, що йому завдано моральної шкоди не лише у зв'язку із притягненням до нього неправомірної адміністративної відповідальності, а й у зв'язку з його необґрунтованим затриманням, необґрунтованим застосуванням наручників та неналежною доставкою до фільтраційного пункту, а не до відділення міліції, як того вимагає закон.

Поліція заявила в суді, що зупинила чоловіка за перехід дороги в невстановленому місці. Він нібито неадекватно відреагував на зауваження, вступив у конфлікт із поліцією та не мав документів, що засвідчують особу. Отже, його було затримано та звільнено після того, як його особу було підтверджено. На жаль, відеосвідчення події не збереглося.

Уважно вивчивши всі подані матеріали, суд виніс рішення на користь позивача, зобов'язавши державу виплатити йому 20 000 гривень як компенсацію моральної шкоди, заподіяної діями працівників міліції. Рішення підлягає оскарженню протягом 30 днів.

Читайте також:

"Дівчинка більше ніколи не посміхнеться": Максим Галкін відреагував на удар росіян по Чернігову

Ви зупинитесь тільки на третій добавкі: рецепт неймовірного грицикового пирога з м'ясом і овочами

Просто до сліз: Софія Ротару відреагувала на те, що росіяни зробили у Чернігові.