Український військовий експерт Роман Світан заявив в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL, що Кримський (Керченський) міст, що з'єднує Кримський півострів із материковою частиною Росії, зрештою буде знищено. Світан згадав, що в Силах оборони України розглядаються різні механізми досягнення цієї мети і працюють над визначенням найбільш ефективного підходу.

Світан припустив, що окупанти, маючи на увазі Росію, вживають заходів щодо захисту Кримського мосту від можливих атак, у тому числі використовують кораблі для його прикриття з різних боків. Він зазначив, що нові загрози для мосту включають як надводні, так і підводні безпілотники, а також потенційну підтримку з боку союзників України. Світан зазначив, що шанси пошкодити міст швидше за все зростуть, коли українські сили отримають кращий контроль над Азовським морем.

Він припустив, що з використанням сучасного озброєння, такого як ракета "Таурус" або ракета "Штормова тінь", які можуть бути запущені з великої відстані, українські сили потенційно можуть атакувати Кримський міст з відстані близько 150 кілометрів, як тільки вони закріпляться біля Азовського моря.

"З'являться Taurus або можливість відстрілу тих самих Storm Shadow ближче до мосту. Думаю, у найближчі півтора-два місяці підійдемо до Азовського узбережжя, прорвемо фронт і це дасть можливість працювати Кримським мостом на дальності 150 кілометрів тими засобами, які у нас є", - сказав він.

Читайте також:

А ось тепер готуйтеся до великих проблем: скільки ви маєте заплатити до кінця серпня за свою квартиру

Ох, ці китайці: як виглядає електромобіль, на задніх фарах якого можна грати в комп'ютерну гру

Озброюйтеся одразу двома вилками: рецепт шаленого омлету з макаронами під сиром