Вранці в суботу, 19 серпня, по військовому аеродрому "Сольці" було завдано удару безпілотниками. Саме тут знаходяться дальні надзвукові ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3.

Посилання:

  • Від території України до Сольців – щонайменше 675 км.

Загалом на аеродромі, за даними моніторингових груп, було близько 10 одиниць Ту-22М3. Після удару їх негайно почали перевозити на аеродром "Олень" у Мурманській області — подалі на північ для безпеки.

До речі, атаку на аеродром підтвердили як у міноборони Росії, так і губернатор Новгородської області Нікітін. Чиновник також висловив сподівання, що дії України "не залишаться без відповіді".

"Сьогодні близько 10:00 мск київський режим здійснив терористичну атаку із застосуванням БПЛА коптерного типу на військовий аеродром у Новгородській області", - сказано в офіційному повідомленні.

"Постраждалих немає. Ситуація в регіоні спокійна, контрольована, всі необхідні заходи безпеки вжито», —написав губернатор регіону Андрій Нікітін у своєму Telegram.

Міноборони Росія заявила, що в результаті атаки спалахнула пожежа на стоянці літаків, яку начебто оперативно ліквідували. При цьому росіяни звинуватили у пожежі Київ та цинічно назвали це "терористичним актом".

Понад те, Міноборони Росії офіційно підтвердило пошкодження одного літака Ту-22м3, який є носієм ракет Х-22.

При цьому моніторингові паблики пишуть про пошкодження щонайменше двох бортів Ту-22М3.

І справді, на фото та відео складно не помітити величезний стовп чорного диму, який видно на багато кілометрів. Це дозволяє припустити, що пошкодження суттєві.

Посилання:

  • Ту-22М3 - це стратегічні бомбардувальники, які постійно запускають Х-22 українськими прифронтовими містами, такими як Краматорськ, і які весь липень бомбили Одесу з акваторії Чорного моря. У січні пілоти цих літаків убили 46 людей у ​​Дніпрі, вдаривши протикорабельною ракетою Х-22 по житловому будинку на набережній Перемоги.

Читайте також:

Росіяни вдарили по виставці у Чернігові, зруйновано драмтеатр, серед жертв – дитина. Десятки поранених

Нова пошта почала надсилати безкоштовні посилки для військових. Як відправити

Не стало легенди кіно: він знімався у фільмах "Друг", "Гардемарини, вперед" та "Найчарівніша і найпривабливіша"

Щось уже відчуває? Волочкова розповіла, в якій труні її ховатимуть. Дуже несподівано