За останні тижні обмінний фонд для ув'язнених в Україні збільшився на понад двісті осіб, які були частиною окупаційних сил. Такою інформацією поділився представник Головного розвідувального управління Андрій Юсов під час брифінгу, присвяченого поводженню з військовополоненими, яке відбулося 18 серпня.

Про це пише «obozrevatel»

Юсов заявив, що в ході наступальних операцій кількість полонених збільшилася більш ніж на 200 осіб. Примітно, що близько п'ятої частини цих полонених із російської армії вважали за краще здатися добровільно. Вони покинули свої позиції, кинули зброю та здалися українським бойовикам. Це явище відображає програму «Я хочу жити», за якою щодня в полон потрапляє від двох до чотирьох солдатів армії вторгнення.

Додатковими подробицями на брифінгу поділився представник проекту "Хочу жити" Віталій Матвієнко. Він зазначив, що за рік до проекту надійшло 22 239 звернень по допомогу. Програма особливо популярна серед тих, хто приїжджає з таких міст, як Москва, Санкт-Петербург та Краснодарський край у Росії. Незважаючи на популярність, 256 ресурсів, пов'язаних із програмою «Хочу жити», були заблоковані Роскомнаглядом, російським інтернет-регулятором.

Андрій Юсов раніше зазначав, що багато взятих у полон російських військовослужбовців не висловлюють щирого каяття у своїх діях в Україні, таких як участь в обстрілах житлових районів та заподіяння шкоди громадянам України. Хоча деякі з них можуть виявляти такі емоції, як плач та прохання про прощення, ці дії часто продиктовані бажанням викликати співчуття українських солдатів та підвищити їхні шанси на виживання.

Читайте також:

Добре, якщо встигли забити морозилку: в Україні зростають ціни на м'ясо. Нові розцінки

Візьміть молоду капусту, сир та фарш: від такої запіканки буде у захваті кожен. Простий рецепт

Коли їх продають - одразу хрестяться: список найпроблемніших машин віком до 20 років