Уряд України ухвалив рішення продовжити термін прийому заяв про державну допомогу постраждалим від повені у Херсонській та Миколаївській областях. Початковий крайній термін подання заявок був 31 серпня, але він був продовжений до 31 жовтня 2023 року, щоб більше громадян могли подати заявку та отримати фінансову допомогу.

Про це пише «napensii»

У рамках цієї програми допомоги громадяни України, які мають право на отримання допомоги, можуть отримати по 5000 гривень на кожного члена сім'ї, який постраждав від повені. Допомога можна отримати як на банківську картку, так і готівкою через Укрпошту, поштову службу України. Допомога можуть отримати особи, які на момент події проживали в районах, які постраждали від повені, або переселилися із затоплених районів тимчасово окупованих територій до районів, підконтрольних уряду України з 6 червня.

Для звернення за державною допомогою потерпілим необхідно надати певні документи, у тому числі документ, що засвідчує особу, документ, що підтверджує номер облікової картки платника податків, а для дітей – свідоцтво про народження дитини або свідоцтво про народження. У випадках, коли фізична особа визнана судом недієздатною, заяву від її імені може подати її законний представник або уповноважена особа органу опіки та піклування.

У разі втрати будь-яких необхідних документів заявники можуть використовувати скани або ксерокопії документів, а також як альтернативні докази надати відомості з Єдиного державного демографічного реєстру та інших державних інформаційних ресурсів. Продовження терміну подання заявок спрямоване на те, щоб якнайбільше громадян, які мають право на отримання допомоги, могли отримати доступ до фінансової допомоги, яку надає уряд.

Читайте також:

Жити стане простіше, боргів буде менше: що обіцяють українцям, котрі взяли невеликі кредити

Не допускайте цих помилок: як правильно зберігати та варити молоду картоплю

"Ви і російською розумієте": працівник піцерії у Харкові відмовився обслуговувати українською мовою. Відео