Тюльпани – одні з найкрасивіших весняних квітів, і навряд чи знайдеться хоч один садок, у якому навесні не цвітуть тюльпани. Крім декоративних якостей, ці квіти мають ще одну гідність - невибагливість. Ще б пак, суєти з тюльпанами небагато, а результат завжди виправдовує зусилля. Але, як і в кожної рослини, тюльпани мають свої умови вирощування.

Наприклад, їх можна садити навесні, проте краще робити восени під зиму. І справді, посаджені навесні квіти відставатимуть у рості і будуть не настільки декоративні. За зиму ж усередині цибулин дозріють нові квіти.

Досвідчені садівники знають, що оптимальні терміни посадки тюльпанів – часовий проміжок з кінця вересня до кінця жовтня. Однак і кліматичні, і погодні умови у вересні в різних регіонах України можуть сильно відрізнятися, тому визначати час посадки тюльпанів краще не за календарем, а за станом ґрунту та погоди.

Так, висаджувати цибулини тюльпанів у сад можна тоді, коли температура ґрунту на глибині 10 см не вище і не нижче 7-8 ºC – при нижчій або вищій температурі можуть виникнути труднощі з укоріненням цибулин.

Читайте також:

Вони вас здивують красою: що зробити, щоби троянди на ділянці пишно цвіли все літо

Не поспішайте викидати: як відновити орхідею і змусити її пишно цвісти