Повномасштабна війна Російської Федерації проти України триває вже півтора року. За цей час Росія не змогла досягти в Україні жодної запланованої мети. І справді, Путін мали намір взяти Київ протягом трьох днів і встановити там свою владу, проте, зіткнувшись із рішучим та вмілим опором українців, був змушений відступити. Згодом ЗСУ звільнили Сумську та Чернігівську області, а також частини Харківської, Миколаївської та Херсонської областей, які були тимчасово захоплені російськими військами. І зараз контрнаступальні операції проводяться вздовж більшої частини фронту. У США захоплені мужністю українців та обіцяють допомагати до завершення конфлікту.

Так, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що вторгнення в Україну вже обернулося для Путіна стратегічним провалом і шансів відновити свою репутацію менше з кожним днем. За його словами, російський диктатор Володимир Путін має усвідомити та прийняти, що продовження збройної агресії на території України марне.

Крім того, Ентоні Блінкен нагадав , що війна в Україні триває вже майже півтора роки, а також запевнив, що США та десятки інших країн продовжуватимуть надавати підтримку Україні, допоки в ній не буде встановлено справедливий і міцний світ.

"Наступного тижня ми відзначатимемо півтора роки повномасштабного вторгнення Росії - півтора роки бомбардувань українських шкіл і лікарень, використання як зброю продовольства і палива, вбивств і поранень тисяч українців і навіть викрадення українських дітей. Стільки ж часу народ України демонстрував видатну мужність і стійкість " Українці, за допомогою зусиль та ресурсів союзників і партнерів по всьому світу, змогли відстояти основні принципи - суверенітет, територіальну цілісність, незалежність. Вони досягли того, що вторгнення Росії залишиться стратегічним провалом", - зазначив глава Держдепу .

За його словами, Держдеп США працює з українськими партнерами над довгостроковими зобов'язаннями у сфері безпеки, щоб допомогти Україні стримувати та за необхідності захищатися від майбутньої російської агресії.

"Україна має чітко розуміти неминучу природу нашої підтримки та підтримки багатьох інших країн, які візьмуть на себе аналогічні зобов'язання щодо України. Президент Путін має чітко розуміти марність продовження своєї агресії", - резюмував Блінкен.

Нагадаємо, що 12 липня 2023 року за підсумками саміту НАТО у Вільнюсі країни G7 ухвалили декларацію про гарантії безпеки, які мають діяти до вступу України до НАТО. У ВП запевняють, що одержані Україною гарантії безпеки не будуть Будапештом-2.

Читайте також:

Естонія всіх переплюнула: місцевим росіянам та білорусам заборонять голосувати на виборах

Це просто навала: Крим атакували мерзенні комахи, які селяться у волоссі та на голові людей

Іменини 17 серпня: привітайте цих людей із Днем ангела. Список чоловічих та жіночих імен