Мало хто знає, але ковбаса та інші м'ясні вироби з переробленого м'яса дійсно визнані Міжнародним агентством дослідження раку (IARС) продуктами з доведеною канцерогенною активністю. Іншими словами, споживання таких продуктів збільшує ризик виникнення раку, а саме раку товстого кишечника.

Про шкоду ковбасних виробів для здоров'я розповіла і дієтолог Таміла Максюх у своєму Instagram.

Збільшення ризику онкології

За словами дієтолога, сучасні ковбасні вироби є складним хімічним продуктом. Дуже часто у складі можна побачити соєві боби, стабілізатори, нітрити натрію та підсилювачі смаку. Насправді через такі компоненти відбуваються канцерогенні реакції в організмі, які провокують утворення злоякісних пухлин.

Вживаючи на постійній основі ковбасні вироби ризик виникнення онкології підвищується на 38%. До того ж, збільшується ризик ожиріння, діабету, атеросклерозу та ішемічної хвороби. Справа в тому, що ковбаси та сосиски – це продукти глибокої та агресивної переробки.

У складі не лише м'ясо

Виробники ковбас часто переробляють 98% туші худоби, тому з величезною ймовірністю у продукті можуть бути хрящі, жили та інші різні "приємності".

Малюкам це їсти не можна

Ковбасні вироби заборонені дітям віком до чотирьох років. Дієтолог зазначає, що потрібно коригувати раціон, прищеплювати дітям корисні навички, які позитивно вплинуть на здоров'я надалі.

Скільки потрібно вживати ковбасу

ВООЗ офіційно визнала ковбаси шкідливими для здоров'я та рекомендує обмежити споживання до 50 г на добу.

Чим замінити сосиски чи ковбасу

М'ясо

Дієтолог радить замінити ковбасні вироби на м'ясо. Вибирайте те, що вам до смаку – курка, індичка, кролик, телятина чи свинина.

Субпродукти

Досить дешеві, але дуже корисні – печінка, серце, язик та шлуночки.

Читайте також:

Їх робили для Греції: як виглядав ЗАЗ "Таврія" із мотором від Volkswagen

Як назавжди позбутися молі вдома: спробуйте ці народні засоби

"Портал у потойбіччя": біля Єрусалиму в печері знайшли загадковий засіб зв'язку з душами померлих