Багато українців погодяться, що під час закупівлі овочів та фруктів постає питання, що купувати: миті чи брудні коренеплоди, адже миті продукти виглядають апетитнішими і, ймовірно, краще продаються. І ось тут треба знати, як миті овочі потрапляють на прилавки.

Мало хто знає, але після того, як зібрали врожай, на коренеплодах залишається природна захисна плівка, що забезпечує імунітет від плісняви ​​та гниття. А ось під час промислового миття овочі занурюють у сильний гарячий розчин хлору.

Технологія така: овочі миють і на секунду опускають у гарячу (майже киплячу) воду з високою концентрацією хлору. Потім сушать гарячим повітрям. За високих температур хлор дуже швидко випаровується з поверхні шкірки, запаху не залишається.

А ще продукти можуть додатково обробляти хлоргексидином та антисептиками, щоб продовжити термін придатності.

Ось чому багато хто радить все ж таки купити овочі в землі і помити їх перед приготуванням.

При цьому важливо уточнити, що крохмалисті овочі, як губка вбирають вміст розчинів. Домашнє вимочування та очищення від шкірки проблему, на жаль, не вирішить. За словами лікарів, потрапляючи в організм, ПАР та антисептики провокують алергічні реакції, інтоксикацію, дисбактеріоз, викликають резистентність до антибіотиків. Саме тому вибір неочищених овочів виправдано не лише фінансовою економією, а й безпекою для здоров'я.

І справді, адже якщо взяти звичайну картоплю в землі, вирощену на своєму городі або куплену на ринку, помити її, то вона через деякий (дуже нетривалий) час почне в'янути. Те саме станеться з морквою, буряком, іншими коренеплодами. А завдяки хлору овочі можуть довго лежати і не в'янути.

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму

Захочеться облизати тарілку: рецепт салату з баклажанами, куркою та болгарським перцем